طرح جابر : ويرايش 1404 دانلود رايگان بهترين ايده و سوال و انواع موضوعات و روش ساخت
طرح جابر
طرح جابر : شايد اگر از دانش آموزان در مورد ماهيت و وجود طرح جابر سؤال شود، آنها طرح جابر را صرفا به عنوان يك تكليف اضافه در كنار ديگر مشق ها و تكاليف مدرسه ببيند. حتي شايد معلمان نيز در مورد طرح جابر و اجراي آن نظرات زياد مثبتي نداشته باشند و آن را يك كار اضافه بخوانند. البته كه ماهيت واقعي طرح جابر ابن حيان چنين چيزي نيست. طرح جابر با اهداف بسيار روشن و مفيدي وارد مدارس شد اما ميتوان گفت اجراي غلط آن باعث شد تا نطرات نسبت به آن متفاوت شود.
منبع : طرح جابر https://bixbix.ir/
دوستان عزيز در صورت بروز هر گونه مشكلي با ما تماس بگيريد. در هر حال طرح جابر سال هاي زيادي است كه در مدارس كشور ايران اجرا ميشود و تا به حال نمرات درخشاني را در كارنامه فعاليت خود داشته است. در اين صفحه از سايت ما قصد داريم تا به صورت واقعا جامع به اين طرح و اهداف اجراي آن بپردازيم و تا ديد واضحي در مورد آن به شما بدهيم.
همينطور اگر هدف شما از ورود به اين صفحه، دانلود طرح جابر است ميتوانيد در انتهاي صفحه در ميان عناوين بسياري از نمونه هاي طرح جابر، طرح مورد نظر خود را دانلود كنيد.
طرح جابر چيست؟
طرح جابر مسئله اي است كه در سايت حاضر تصميم گرفته ايم به بهترين شكل ممكن به بحث جالب پيرامون آن بپردازيم. در واقع خوب است بدانيم هر ساله بخشنامه اي از آموزش و پرورش تحت اين عنوان در سراسر كشور و حتي در كشورهاي همسايه برگزار شده و در اين طرح موضوعاتي را دانش آموزان و معلمين ابتدايي مطرح مي نمايند و معمولا اين موضوعات در راستاي جامعه است.
كه پس از ارائه موضوعات توسط فرهنگيان و دانش آموزان شروع به كار كردن پيرامون آن مي كنند. در اين طرح با مطرح نمودن مسئله و فعاليت بر روي آن در پي آن هستند كه دانش آموزان را به پژوهش و تحقيق وادار نمايند. لذا در اين راستا ما نيز مي كوشيم كه اين هدف والا را گسترش داده و پيرامون اين مسئله به بحث و تبادل نظر بنشينيم.
در اين سايت مي توانيد صدها نمونه طرح جابربن حيان را از لينك زير دانلود نماييد.
چرا طرح جابر را بايد از ما خريد كنيد ؟
طرح جابر به طرحي گفته مي شود كه با وادار نمودن دانش آموزان به پژوهش از استرس آنها بكاهد يكي از مهمترين دلايل بي رغبتي بچهها به سوال معلم ناشي از ترس در مقابل واكنشهاي منفي همكلاسي ها ميباشد. بايد دانست، در كلاس به علت آن كه پژوهشگر پاسخ سوال را ميداند استرس شاگردان افزايش مييابد و اضطراب زياد ميتواند به فرايند يادگيري و نگرش دانش آموز نسبت به معلم آسيب برساند؛ در چنين شرايطي ممكن است تعامل شكل عادي خود را از دست بدهد. طبق شيوه نامه ارسالي از اموزش و پرورش اين طرح به شكل زير اجرا مي شود.
رديف
پايه
نوع طرح
چگونگي اجرا
نيازمندي ها
سطح برگزاري
1
اول
طبقه بندي
فردي
مستندات
شهرستان
2
دوم
طبقه بندي
فردي
مستندات
شهرستان
3
سوم
تحقيق زمينه اي
فردي - گروهي
مستندات دفتر كارنما
استان
4
رايگان
آزمايش
گروهي
دفتر كارنما دفتر گزارش
استان
5
پنجم
طراحي و ساخت
گروهي
دفتر كارنما دفتر گزارش
كشور
6
ششم
طراحي و ساخت
گروهي
دفتر كارنما دفتر گزارش
كشور
طرح جابر در مدارس
طرح جابر در مدارس اين مورد را به ما يادآوري مي كند كه طرح جابربن حيان يكي از سادهترين و رايجترين مهارتها در علم آموزي است؛ آموزش و پرورش خبر مي دهد كه طرح جابر در مدارس نوعي مطالبه اطلاعات ميباشد. دانش آموزان براي پژوهش هاي خود از طرح جابر در مدارس استفاده ميكنند؛ همچنين معلمها براي ارزيابي پژوهشي شاگردان از طرح جابر در مدارس بهره ميبرند.
طرح جابربن حيان نقش مهمي در يادگيري و رشد بازي ميكند؛ لذا معلمان به اين امر از بدو ورود دانش آموزان در مدرسه جهت يادگيري موثر استفاده ميكنند. مهمترين عامل موفقيت معلم اين است كه به تمامي جوانب موضوع مورد تدريس خود به طور كامل مسلط و در تدريس صاحب نظر باشد.
ميتوان دسته بندي هاي طرح جابربن حيان در مدارس را بدين شرح مطرح ساخت:
طرح جابر كلاس اول كسب اطلاع از مطالعه روزانه دانش آموزان.
طرح جابر كلاس دوم كنترل تعامل بين معلم و شاگرد.
طرح جابر كلاس سوم ايجاد علاقه و تحريك حس كنجكاوي بچهها.
تشخيص مشكلات زندگي دانش آموزان.
طرح جابر كلاس پنجم به حداكثر رساندن فعاليت كلاسي بين شاگردان.
طرح جابر كلاس ششم ارزيابي ميزان اطلاعات پاسخ دهندگان از آموزههاي درسي.
موضوعات طرح جابر رايگان
با مطالعه قسمت بالا مطمئنا متوجه اين موضوع شديد كه طرح جابرابن حيان در هر پايه از دبستان داراي يك هدف خاص است. به طور مثال در كلاس اول ابتدايي طرح جابر با هدف مطالعه به صورت روزانه و كسب اطلاعات در مورد ميزان مطالعه دانش آموزان انجام ميشود. همينطور اين طرح در كلاس رايگان ابتدايي براي شناخت و تشخيص مشكلات موجود در زندگي دانش آموزان به اجرا در مي آيد.
مطمئنا با موضوعات مشابه در تمامي پايه ها نميتوان به هدف هاي متفاوت دست پيدا كرد. هر پايه تحصيلي در مدارس دبستان، داراي موضوعات طرح جابر گوناگوني هستند. در ادامه مقاله در مورد طرح جابر در هر كدام از پايه هاي تحصيلي توضيحاتي را براي شما بيان ميكنيم اما در اين قسمت براي انتخاب بهتر موضوعات طرح جابرابن حيان، موضوعاتي از پيش تعيين شده اي را عنوان ميكنيم. شما ميتوانيد براي پروژه طرح جابر خود از هركدام از اين موضوعات بهره ببريد.
نمونه عناوين طرح جابر رايگان
پروژه طرح جابر با موضوع كرم خاكي و تنفس و تغذيه آن در خاك
پروژه طرح جابر با موضوع فوايد كرم خاكي براي حاصلخيزي خاك و بار درختان
پروژه طرح جابر با موضوع چگونگي انقراض دايناسور ها
پروژه طرح جابر با موضوع عنكبوت هاي بي خطر
پروژه طرح جابر با موضوع عنكبوت هاي خطر ناك
پروژه طرح جابر با موضوع حيوانات چهار پاي اهلي
پروژه طرح جابر با موضوع چهارپايان چگونه اهلي شدند
پروژه طرح جابر با موضوع مراقبت از حيوانات اهلي
پروژه طرح جابر با موضوع چرا انسان نتوانست بعضي از حيوانات را اهلي كند؟
پروژه طرح جابر با موضوع حيوانات در قبل از تاريخ، اندازه و تغذيه آنها
پروژه طرح جابر با موضوع قسمت هاي مختلف يك تخم مرغ قبل از سفت شدن
پروژه طرح جابر با موضوع زندگي موش ها
پروژه طرح جابر با موضوع چگونگي مهاجرت پرندگان در فصول مختلف
پروژه طرح جابر با موضوع اعضاي بدن يك گربه
پروژه طرح جابر با موضوع چگونگي زندگي كانگورو در كيسه مادر
پروژه طرح جابر با موضوع وظيفه قلب در بدن
پروژه طرح جابر با موضوع وظيفه كليه در بدن
پروژه طرح جابر با موضوع كبد در بدن
پروژه طرح جابر با موضوع زندگي با يك كليه
پروژه طرح جابر با موضوع جلوگيري از پوسيدگي دندان
پروژه طرح جابر با موضوع چگونگي بهبود پوست آسيب ديده
پروژه طرح جابر با موضوع نحوه كارايي گوش انسان
پروژه طرح جابر با موضوع تبديل شكوفه به ميوه درخت
چگونه موضوع طرح جابر رايگان را انتخاب كنيم؟
اين سؤال بسياري از معلمان و دانش آموزان است كه چطور موضوعات طرح جابر را انتخاب كنيم؟ شايد اين كار در نگاه اول واقعا كار سخت و طاقت فرسايي باشد اما اگر با اصول و چگونگي آن آشنا شويد مطمئنا متوجه ميشويد كه برعكس، كار بسيار راحتي است. چطور؟
اولين مرحله در انتخاب موضوع طرح جابر اين است كه موضوع مورد علاقه خود را از ميان موضوعات مختلف انتخاب كنيد. با توجه به اينكه مدت زمان نسبتا زيادي را بايد به آماده سازي و اجراي طرح جابر اختصاص دهيد، اگر در ابتدا موضوع انتخابي، مورد علاقه شما نباشد در آينده اي نزديك هر نوع فعاليت در آن براي شما خسته كننده و ناراحت كننده ميشود كه در نهايت بر روي كيفيت كار نهايي تأثير منفي ميگذارد.
پس از انتخاب موضوع دلخواه، نوبت به طرح سؤال مورد نظر ميرسد. به مكالمات روزمه خود دقت كنيد، چگونه از ديگران سؤال ميپرسيد؟ اگر به جملات عاميانه خود ساختار رسمي آن را اضافه كنيد، در نهايت تمامي سؤالات شما با كلماتي چون:
چرا
چگونه
آيا
به چه دليل
و...
آغاز ميشود. به همين ترتيب سؤال خود را مطرح كنيد. تصور كنيد كه موضوع انتخاب شده شما، مربوط به موضوعات "هوا و فضا" است. حال شروع ميكنيم:
"چطور" اجسام در فضا معلق اند؟
"چرا" قمر ها به دور سيارات ميچرخند؟
"آيا" خورشيد تا يك ميليارد سال ديگر عمر دارد؟
"به چه دليل" رنگ ستاره ها و سياراتي كه ما تماشا ميكنيم با يكدگير تفاوت دارند؟
تمامي 4 سؤال بالا در كمتر از 2 دقيقه ساخته شدند و با اين فرمول بسيار آسان و ساده نه تنها 4 بلكه ميتوان بيش از 100 موضوع طرح جابربن حيان را ساخت و انتخاب كرد. اگر شما هم قصد داريد تا براي پروژه خود موضوعي انتخاب كنيد همين الان دست به كار شويد و موضوع مورد علاقه خود را بيابيد.
باز هم به عنوان نكته آخر در انتخاب موضوع طرح جابر اين نكته را گوشزد ميكنيم كه براي انتخاب موضوع مورد تحقيق خود صرفا و صرفا اولويت اول را علاقه خودتان قرار دهيد و به هيچ عنوان ديگر موارد را در اين قسمت مهم دخيل نكنيد.
منبع : طرح جابر https://bixbix.ir/
طرح كرامت
اگر دانش آموز ابتدايي هستيد ، قطعا طرح كرامت هم يكي از گزينه هايي است كه بايد ارائه دهيد. در اين جا به مثال هايي در اين زمينه مي پردازيم.
دانلود نمونه طرح كرامت پايه اول ابتدايي مهارت ارتباط مؤثر واحد كار تشكر به صورت كامل و آماده براي معلمان و دانش آموزان پايه اول ابتدايي
طرح كرامت پايه اول ابتدايي مهارت عزت نفس واحد كار قناعت بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي
نمونه طرح كرامت پايه اول ابتدايي مهارت همدلي واحد كار خانواده بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي
دانلود طرح كرامت پايه اول ابتدايي مهارت ارتباط بين فردي واحد كار خوشرويي بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي
طرح كرامت پايه اول دبستان مهارت تصميم گيري واحد كار مشورت بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي
طرح كرامت اول ابتدايي مهارت مديريت هيجانات واحد كار مديريت شادي بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي
نمونه طرح كرامت اول ابتدايي مهارت انضباط اجتماعي واحد كار نظم بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي
دانلود طرح كرامت اول ابتدايي مهارت ارتباط مؤثر واحد كار صداقت بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي
طرح كرامت پايه پنجم ابتدايي مهارت شرافت واحد كار آبرو داري بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي در اختيار فرهنگيان
نمونه طرح كرامت پايه پنجم ابتدايي مهارت انضباط اجتماعي واحد كار امر به معروف و نهي از منكر بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي در اختيار فرهنگيان
دانلود طرح كرامت پايه پنجم ابتدايي مهارت عزت نفس واحد كار آزادگي بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي در اختيار فرهنگيان
نمونه براي طرح كرامت پنجم ابتدايي مهارت انضباط اجتماعي واحد كار انصاف بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي در اختيار فرهنگيان
دانلود براي طرح كرامت پنجم ابتدايي مهارت تصميم گيري واحد كار حل مسأله بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي در اختيار فرهنگيان
طرح كرامت پايه پنجم دبستان مهارت خود آگاهي واحد كار من كيستم بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي در اختيار فرهنگيان
دانلود طرح كرامت براي پنجم دبستان مهارت ارتباط با خدا واحد كار اميدواري بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي در اختيار فرهنگيان
دانلود نمونه طرح كرامت پنجم ابتدايي مهارت تفكر واحد كار تفكر نقاد بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي در اختيار فرهنگيان
نمونه طرح كرامت براي كلاس پنجم مهارت تصميم گيري واحد كار توكل بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي در اختيار فرهنگيان
دانلود طرح كرامت براي كلاس پنجم مهارت ارتباط با خدا واحد كار توبه بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي
دانلود طرح كرامت براي كلاس پنجم مهارت ارتباط با خدا واحد كار توبه بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي
طرح كرامت سوم ابتدايي مهارت انضباط اجتماعي واحد كار مسئوليت پذيري بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي
نمونه طرح كرامت پايه سوم ابتدايي مهارت همدلي واحد كار دوستي و دوستيابي بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي دانلود طرح كرامت براي رايگان ابتدايي مهارت مديريت هيجانات واحد كار تغافل بهترين و كاملترين نمونه موجود در
دانلود طرح كرامت براي پايه دوم ابتدايي مهارت ارتباط مؤثر واحد كار وفاي به عهد بهترين و كاملترين نمونه موجود در
طرح كرامت پايه سوم واحد كار خيرخواهي مهارت ارتباط مؤثر بهترين و كاملترين نمونه موجود در فضاي مجازي
درباره سايت طرح جابر
طرح جابر بن حيان يكي از بزرگترين سايت هاي دانلود و آموزش صدها نمونه كامل طرح جابربن حيان است كه در صدد است بهترين و قوي ترين منابع علمي را در اختياز شما عزيزان قرار دهد.
تماس با ما
شما عزيزان در صورت نياز به تماس با ما م يتوانيد با شماره تلفن 09187518105 از طريق تلگرام پيام بگذاريد. كارشناسان ما در اولين فرصت در خدمت شما عزيزان هستند.
طرح جابر اول ابتدايي
طرح جابر پايه اول ابتدايي نشانگر اين است كه از همان ابتداي تحصيل و شروع به سواد آموزي مي بايست روحيه پژوهشگري و علم آموزي را در دانش آموزان بيدار نمود و معلمين مي بايست در اين امر مهم آنان را ياري كنند.
طرح جابر دوم ابتدايي
دانش آموزان در طرح جابر پايه دوم ابتدايي مي توانند مروجان خوبي براي شعار پژوهشگري در تمام ابعاد اجتماع باشند. دانش آموزان پايه دوم ابتدايي نيز با قرار گرفتن در يك چنين مسيري درآينده انسان هايي معتدل ،موثر و كارآمد با احساس مسئوليت خواهند شد.در واقع طرح جابر به دنبال خلاقيت و شكوفايي استعداد ها و حركت در مسير اعتدال از همين دوران دانش آموزي بوده است.در اين طرح بينش علمي دانش آموزان تقويت مي شود.
طرح جابر سوم ابتدايي
اداره كل آموزش و پرورش در پايه سوم ابتدايي نيز در راستاي اجراي طرح جابربن حيان چگونگي اجراي طرح جابر پايه سوم ابتدايي را در سال ابلاغ به تمامي مدارس استارت زد. در اجراي اين طرح دانش آموزان در قالب مسابقات علمي شركت خواهند كرد و در خرداد ماه برترين هاي طرح مورد تجليل قرار خواهند گرفت. دانش آموزان طرح خود را در قالب هاي پژوهش، تحقيق ، آزمايش و مدل ارائه خواهند داد.
طرح جابر رايگان ابتدايي
كاملترين و جديدترين طرح جابر رايگان ابتدايي در سايت ما موجود است. ميتوانيد با مراجعه به لينك دانلود در طرح ها مشاهده و دانلود كنيد.اين طرح ها بسيار دقيق و كامل هستند و توسط ما تدوين و در طرح جابر بارگذاري شده است.
طرح جابر پنجم ابتدايي
در سايت آموزش و پرورش ، موضوعات پايه پنجم ابتدايي ارائه شد تا دانش آموزان، خانواده ها، فرهنگيان بتوانند موضوع مستدلي براي طرح هاي خود داشته باشند.
طرح جابر ششم ابتدايي
آنچه در اين باره بايد گفت اين است كه رقابت در اين پايه بسيار زياد است.مسابقات در پايه ششم ابتدايي هم اكنون در سطح كشور در حال برگزاري بوده و در مراحل بعدي در سطح خارج از كشور اجرا خواهد شد.
مديران مدارس نيز زمينه تسهيل پاسخ به دانش آموزان را فراهم كنند.خانواده ها تكميل كننده بسياري از مباحث اموزشي و تربيتي هستند كه در اجراي اين طرح نياز است تا دانش آموزان را براي يافتن پاسخي مستعدل همراهي كنند.
طرح جابر سال 1404
اين كه بتوانيد در جلسات امسال شاگردان هر چه بيشتري را شركت دهيد اهميت تام دارد . انتقال اين حس به شاگردان كه درس از آن آنهاست تاثير مثبت و قابل توجهي در كنترل كلاس دارد . تلاش كنيد وقتي شاگردان را براي پاسخ دادن به سوالات انتخاب مي كنيد توازني برقرار باشد .
به طور خصوصي با شاگردان فعال صحبت كنيد و از تعهد و علاقه منديشان تشكر كنيد و توضيح دهيد كه لازم است به ديگران هم مجال تلاش بدهيم .
طرح جابر ابن حيان سال 1404
تحقيقات زيادي انجام شده كه نشان مي دهد هسته در طرح امسال كنترل موثر كلاس ، تكنيك خوب است . مطمئنا شما كه از روش بحث كلاسي در كلاس تان استفاده كرده ايد مي دانيد كه ساكت نگه داشتن بچه هاي زرنگ مشكل است و در عين حال شاگردان زيادي هم هستند كه چندان در درس و بحث كلاس شركت نمي كنند .
اين ها همان شاگرداني هستند كه از درس منقطع مي شوند و از تجربه يادگيري باز مي مانند . حال بايد پرسيد كه چرا چنين اتفاقي مي افتد ؟ در سايت ما جواب همه سوالات را مي يابيد.
بهترين طرح جابر
منظور از بهترين طرح جابر چيست؟ اصلا بهترين طرح جابر چگونه و چطور انتخاب ميشود؟ انتخاب بهترين طرح جابر به دست داوران انجام ميشود. شايد بتوان گفت در هر مسابقه براي اعلام نتايج و انتخاب بهترين ها، معيار هايي وجود دارد كه داوران آنها را آشكار نميكنند اما در هر حال معيار هايي نيز براي راهنمايي به شركت كنندگان به صورت عمومي منتشر ميشود.
دو تا از مهم ترين معيار هاي انتخاب بهترين طرح جابر، به شرح پايين است:
زيبايي پروژه و دفتر طرح جابر
توانايي ارائه مفهوم
زيبايي طرح جابر
نه تنها در انتخاب طرح منتخب جابربن حيان، بلكه در اغلب مسابقات عملي، زيبايي يكي از مهم ترين موارد تأثير گذار در نتيجه نهايي است. با توجه به اينكه سن دانش آموزان در زمان ارائه پروژه طرح جابر سن كودكي و نوجواني است، از آنها انتظار ميرود تا به بهترين شكل ممكن پروژه و جزييات آن را ساخته و تحويل دهند. البته اغلب دانش آموزان دختر بهتر از دانش آموزان پسر در ديزاين، طراحي و زيبايي طرح عمل ميكنند.
اما در زمان برگذاري و داوري به اين موضوعات توجهي نميشود و از هر دانش آموزان نسبت به سن خود و همينطور پروژه رقباي هم سن او انتظار ميرود تا پروژه خود را به زيبايي هرچه تمام تر تحويل دهد.
منظور از زيبايي پروژه طرح جابربن حيان، تمركز بر زيايي دفتركار نما و تابلو نمايشي است. دفتر كارنما قسمت مهمي از كار است و به زيبايي آن بايد به شدت اهميت داد. دفاتري كه تا به حال و در طول اين چندين سال در طرح هاي برگذار شده ارائه شده اند انتظار و توقع داوران را به شدت بالا برده است زيرا طرح هاي خلاقانه بسيار زيادي در آنها وجود داشته كه واقعا باعث تحير ميشدند.
همينطور اهميت تابلو نمايشي نيز از اهميت دفتر كارنما كمتر نيست. بسياري از دانش آموزان و اوليا آنها براي زيبايي هر چه تمام تر اين تابلو به خريد آن از شركت هاي تبليغاتي رو مي آورند. البته اين كار شايد كار صحيحي نباشد اما در هر حال باعث زيبايي نهايي كار ميشود.
انتقال مفهوم
موضوع مورد اهميت بعدي در بهترين طرح جابربن حيان، توانايي انتقال مفهوم پروژه ارائه شده است. شايد پروژه اي كه دانش آموز ارائه ميكند از زيبايي بسياري برخوردار باشد. دفتر كار زيبا و تابلو نمايشي خيره كننده اي داشته باشد.
حتي رنگ بندي آن هم به دقت انجام شده باشد و بتواند نظر داوران و هر بيننده ديگري را به خود جلب كند اما به هيج عنوان داوران فراموش نميكنند كه طرح جابر، يك پروژه هنري نيست بلكه اهميت تحقيق و پژوهش در آن بسيار بيشتر از زيبايي و طراحي است.
يك طرح جابر خوب و منتخب بايد بتواند به خوبي در نگاه اول موضوع و مفهوم طرح را به مخاطب برساند. در صورتي كه يك طرح جابر ارائه شده از زيبايي منحصر به فرد و همچنين توانايي انتقال مفهوم مناسبي برخوردار باشد، ميتوان به انتخاب شدن آن به عنوان بهترين طرح جابربن حيان اميدوار بود.
نكته: يكي از مهم ترين قوانيني كه در مورد طرح جابربن حيان و اجراي آن بايد به آن توجه شود، قوانين بازدارنده آن است. طبق اين قوانين والدين دانش آموزان حق اين موضوع را ندارند كه در ساخت اين طرح به دانش آموزان كمك كنند.
شايد داوران نتوانند به خوبي تخلف در اين موضوع را متوجه شوند اما مطمئنا كمك به دانش آموزان موضوعي به دور از وجدان است كه باعث ضايع شدن حق ديگر دانش آموزان ميشود. البته اين موضوع با استثناء هايي هم همراه است.
به طور مثال والدين ميتوانند براي دانش آموزان وسايل موردنياز آزمايشات و تحقيقات را آماده كنند. يا در آزمايشات خطرناك به آنها كمك كنند، در حمل و نقل به آنها رسيدگي كنند و...
دانلود طرح جابر
دانلود طرح جابر: دوستان عزيز سايت ما پژوهش زيادي را پيرامون طرح جابربن حيان براي شما عزيزان تدارك ديده است. در سايت حاضر ما كوشيده ايم بهترين و دقيقترين پژوهش را پيرامون اين مسئله در اختيار شما عزيزان قرار دهيم. طرح هايي كه ما در ادامه براي دانلود در اختيار شما آماده كرده ايم از بهترين طرح هاي ممكن است و تماما از كيفيت بالا برخوردار اند.
نمونه طرح جابر
سايت ما يكي از زير مجموعه هاي بانك فايل پژوهشي معلمان است. البته سايت ما صرفا يكي از شاخه هاي اين مجموعه بزرگ عظيم و است. اين مجموعه همواره به تكميل نمونه طرح جابر در سايت bixbix اهميت ميدهد و سعي ميشود تا هميشه نمونه هاي مورد نياز دانش آموزان و معلمان براي آنها در اين سايت قرار بگيرد.
نمونه فايل هاي طرح جابري كه در اين سايت قرار ميگيرد از نمونه هاي مختلف جمع آوري شده. سعي كرده ايم به صورتي اين نمونه ها را در كنار يگديگر قرار دهيم تا از تمامي موضوعات طرح جابر در كلاس هاي مختلف دبستان، نمونه اي در اختيار شما عزيزان قرار گرفته باشد.
البته اين مجموعه از نمونه طرح جابر، همواره به روز ميشود و تعداد آن افزايش ميابد تا در نهايت بتوانيم يك مجموعه كامل در اختيار شما عزيران قرار دهيم.
فراموش نكنيد كه فعاليت اصلي سايت ما مربوط به طرح جابر و دانلود طرح جابر براي عزيزاني است كه به اين طرح هاي نياز دارند پس مطمئنا بهترين وظيفه خود را به خوبي انجام ميدهيم و به هيچ عنوان دوست نداريم در انجام وظايف اصلي خود قصوري صورت دهيم.
شما عزيزان ميتوانيد با دانلود طرح جابربن حيان در ادامه اين مقاله، نياز هاي خود در زمينه موضوعات گوناگون رفع كنيد. موضوعاتي كه در ادامه براي شما به نمايش درآمده اند تنها قسمتي از طرح هاي جابري است كه ما براي دانلود شما قرار داده ايم و مطمئنا در صورتي كه اين تعداد فايل نتواند به خوبي به رفع نياز هاي شما كمك كند، ما فايل هاي بيشتري را در اين زمينه براي شما قرار ميدهيم.
البته اگر نياز فوري براي دانلود طرح جابر داريد ميتوانيد با برقراري ارتباط با ما از فايل هاي ديگر ما نيز استفاده كنيد. در ادامه طرح هاي جابر مورد نياز خود را مشاهده ميكنيد كه ميتوانيد هر كدام را دانلود كنيد.
دانلود طرح جابر ششم ابتدايي آتش سوزي در بوته ها | ❶ 3 ماه پشتيباني❤️ ✔️
سعي شد در اين صفحه به تمامي سؤالات و همينطور نياز هاي دانش آموزان و معلمان در مورد طرح جابر، توضيحات، دانلود و... پاسخ داده شود. اميدواريم اين مقاله براي شما مفيد بوده باشد و توانسته باشيد نهايت استفاده را از آن ببريد. در صورت وجود هر گونه مشكل و نياز آن را با ما در ميان بگذاريد تا بتوانيم بيش از پيش و بهتر از هميشه به شما عزيزان خدمات خود را ارائه كنيم.
درباره ما
تيم تخصصي bixbix يكي از قدرتمند ترين سايت ها در زمينه ارائه پلن هاي جابربن حيان در سطح برتر كشوري مي باشد. شما عزيزان با مراجعه به اين پايگاه مي توانيد به بهترين شكل ممكن از ايده هاي قدرتمند موجود در اين سايت بهره مند شويد.
منبع : https://bixbix.ir
مقدمه اي درباره طرح جابر
بهمنظور تحقق مشاركت دانشآموزان در عرصه پژوهش، رويكرد تعليموتربيت پژوهشمحور رواج يافته است. اين رويكرد از دهه۱۹۶۰ با جنبش يادگيري بهعنوان يك پاسخ به انواع سنتي آموزش شروع شد و در نظريههاي سازندهگرايي كساني مانند پياژه، ديويي و فريره نمود يافت. هدف تعليموتربيت پژوهشمحور، توسعه مهارتهايي مانند تفكر انتقادي، توانايي پژوهش مستقل، توانايي برعهده گرفتن يادگيري مستقل، رشد فكري و در يك كلمه، تربيت دانشآموز پژوهنده۱ است (روئيني، ۱۳۹۵).
يادگيري مبتني بر پژوهش ( طرح جابر )
طي فرايند پژوهش، دانشآموزان نسبت به آنچه مشاهده و كشف ميكنند، بازخورد نشان ميدهند. آنها ممكن است جهت خود را تغيير دهند و پرسشهاي جديد بپرسند، چالشها و تناقضات را كشف كنند و در پي چشماندازهاي جديد و پر كردن شكاف اطلاعاتي خود باشند (استريپلينگ۴، ۲۰۰۸).
طرح جابر و برنامه درسي فعاليتمحور دانشآموزان
در برنامه درسي فعاليتمحور دانشآموزان از طريق يادگيري بهوسيله عمل، فعاليتهايي را با مشاركت معلم انجام ميدهند (فتحي واجارگاه، ۱۳۹۳). در اين روش فعاليتي مبتني بر كار پروژهاي صورت ميگيرد كه جزء تفكيكناپذيري از فعاليتهايي است كه در برنامه درسي گنجانيده شده و مكمل برنامههاي رسمي دورۀ ابتدايي است (صفوي، ۱۳۹۳).
كار پروژهاي زمينهاي را فراهم ميكند تا دانشآموز دربارۀ فعاليتهاي خود تصميم بگيرد و نياز خود را تشخيص دهد و از اين طريق علايق فردي آنان توسعه مييابد (آقايي، ۱۳۹۵). پروژه دانشآموز را در موقعيتي پيچيده قرار ميدهد.
از او ميخواهد تا با كمك همكلاسيها، معلم و ديگران در حل يك مسئله علمي تلاش كنند. راهبردي كه از توان دانشآموز براي يادگيري بهره برده و استعدادهاي نهفته او را آشكار ميكند (موسوي، ۱۳۹۳). تلفيق آموزش و پژوهش آگاهي دانشآموزان را از ماهيت پژوهش بالا برده و سبب ارتقاي مهارتهاي پژوهشي آنها ميشود (شرت، هلي و رومر۱، ۲۰۱۰).
تشويق دانشآموزان به طرح جابر
يكي از كارهاي جديدي كه در سالهاي اخير در آموزش و پرورش ايران در حال انجام جدي است، برنامهريزي و فعاليت در جهت تشويق دانشآموزان به طرح جابر است كه اين كار، گام و راهي بهسوي توليد علم
انديشه علمي است. از جمله اين فعاليتها تخصيص اعتبارات پژوهشي و برگزاري جشنوارهها و فراخوانهايي مانند جشنواره خوارزمي و جشنوارۀ طرح جابر است. از جمله طرحهاي دانشآموز پژوهنده كه آموزش و پرورش ايران در سالهاي اخير در اين زمينه پيشنهاد و انجام داده است، طرح جابر است.
هدف از طرح جابر ياددهي - يادگيري
اين طرح در دورۀ ابتدايي و با هدف غناي فرايند ياددهي - يادگيري تقويت بنيه علمي دانشآموزان، ظهور و با هدف افزايش توانمنديهاي آنان از طريق رشد شخصيت عاطفي و رواني، و بهخصوص ارتقاي دانش، مهارت و نگرش دانشآموزان در زمينه پژوهش برگزار ميشود و برخلاف جشنوارههاي مشابه دانشآموزي نظير خوارزمي كه هدف از برگزاري آن ايجاد يك اختراع يا يك اكتشاف علمي جديد بوده، اين جشنواره با هدف انجام پروژۀ علمي توسط دانشآموزان برگزار شده و تمامي افراد شركتكننده در آن برنده محسوب ميشوند (بخشنامه ادارۀ كل آموزش و پرورش، ۱۳۹۳).
اجراي طرح جابر در مدارس
در واقع، با اجراي اين طرح انتظار ميرود كه روحيه پژوهشي كه عبارت است از مجموعهاي از ويژگيهاي عاطفي متمايز درونفردي كه فرد را به سمت موقعيتهاي چالشبرانگيز سوق ميدهد و تا زمان كشف حقيقت به شيوهاي علمي و با استفاده از تواناييهاي دروني پايدار نگه ميدارد، رشد يابد (شيرزاد، ۱۳۹۱). در ايران هنوز بر روشهاي بهيادسپاري و استفاده از الگوي آموزش حافظهاي تأكيد ميگردد و طبق نتايج مطالعه ميداني تيمز (۲۰۰۳)،
دانشآموزان ايراني از نظر خاطربه سپردن و فهميدن در سطح نسبتا بالايي قرار دارند؛ اما در مهارتهايي چون ساخت فرضيه، تجزيه و تحليل دادهها، حل مسئله و بهكارگيري ابزارها و روشهاي علمي يا تحقيق دربارۀ طبيعت و محيطزيست در سطح بسيار پاييني قرار دارند (اسفيجاني، زماني و بختيار نصرآبادي، ۱۳۸۷).
يافتههاي پژوهش نصيريپور (۱۳۹۳) و مينايي (۱۳۹۱) نيز نشان داد كه دانشآموزان در حيطههاي محتوايي، عملكرد بهتري نسبت به حيطههاي ديگر داشتهاند. آنها معتقدند فعاليتهاي كاربردي و تحليلي براي رشد فكري دانشآموزان ايراني و افزايش قدرت تفكر و حل مسئله آنها لازم است.
طرح جابر از نظر متخصصان تعليم و تربيت
متخصصان تعليم و تربيت معتقدند كه دانشآموزان بهجاي كسب حقايق علمي، بايد به روش كسب حقايق علمي توجه كنند و بهجاي انباشت حقايق علمي در ذهن بياموزند كه چگونه بهتنهايي فكر كنند، تصميم بگيرند و دربارۀ امور مختلف قضاوت كنند (رادمند، ۱۳۹۴). عنصر اساسي براي طراحي برنامههاي مدرسه و پيادهسازي استراتژيهاي تدريس پژوهش است (باي پي۱، ۲۰۱۱).
در يادگيري مبتني بر پژوهش ( طرح جابر ) دانشآموز خود به دنبال سؤالها، كشف موقعيت و توسعه روشها براي حل مسائل است. در اين رويكرد معلمان تسهيلكنندۀ فرايند يادگيري دانشآموزان هستند و دانشآموزان ميآموزند كه چطور مانند يك دانشمند كار كنند و براي يادگيريهاي آينده تجهيز شوند (ماب و آرتيگ۲، ۲۰۱۳).
طرح جابر در قالب يك جشنوارۀ رقابتي سالم
طرح جابر در قالب يك جشنوارۀ رقابتي سالم و هيجانانگيز علمي بين دانشآموزان دورۀ ابتدايي است كه طي آن پروژههاي علمي در قالب نمايشگاههاي علمي ارائه و داوري ميشود. اين نمايشگاهها در سطوح منطقهاي، استاني و كشوري برگزار ميشود. اين جشنواره در سال ۱۳۸۹ آغاز و با تهيه هزاران پروژۀ علمي توسط دانشآموزان دورۀ ابتدايي، زمينه و بستر مناسبي را براي ترويج و تعميق فرهنگ پژوهش و مهارتآموزي در دانشآموزان فراهم كرده است.
تعامل و ارتباط دوسويه در طرح جابر
طرح جابر بستري است براي تعامل و ارتباط دوسويه معلمان و دانشآموزان با گروههاي آموزشي در طول سال تحصيلي تا از رهگذر اين تعامل فرصت انتقال پيام براي هر دو طرف ايجاد شود و بهتدريج رويكرد برقراري ارتباط با گروههاي آموزشي بهعنوان مرجعي تأثيرگذار در كيفيتبخشي به آموزش در بين معلم و دانشآموزان به يك فرهنگ مبدل شود (بخشنامه ادارۀ كل آموزش و پرورش، جشنوارۀ جابر، سخني با كارشناسان، ۱۳۹۳).
پروژه ي علمي طرح جابر
پروژه ي علمي طرح جابر به علت ماهيت هيجاني و اكتشافي خود، ميل به يادگيري را در دانشآموز تقويت ميكند و به علت ماهيت فرايندي خود راه و روش يادگيري را نيز به او ميآموزد؛ بنابراين، ميتواند ابزاري بسيار قوي در خدمت تعليم و تربيت به معناي واقعي باشد، كه طبق تعريف يونسكو همانا درك و بهكارگيري مفاهيم، مهارتهاي فرايندي، نگرشها و ارزشهايي است كه شخص را قادر ميكند دانش و فناوري را با زندگي و فرهنگ جامعه خويش مرتبط كند (معاونت آموزش ابتدايي، ۱۳۸۹).
طرح جابر زمينه تحقق اهداف دورۀ ابتدايي را در زمينه اهداف علمي، آموزشي، اجتماعي و اهداف زيستي فراهم كرده است (آقايي، ۱۳۹۵). توجه به كارهاي پژوهشي ( طرح جابر ) به روش علمي در دوران كودكي پيامدهاي مثبتي دارد كه تقويت روحيه كنجكاوي و كاوشگري كودكان از جمله آنهاست.
انديشيدن در طرح جابر
آموختن و چگونه انديشيدن و درست فكركردن از ديگر پيامدهاي ارزشمند كارهاي پژوهشي ( طرح جابر ) كودكان و نوجوانان است (بختياري و مصدقي نيك، ۱۳۹۱). اسفيجاني، زماني و بختيار نصرآبادي (۱۳۸۷) در پژوهشي به مقايسه كتابهاي درسي علوم ابتدايي ايران از نظر ميزان توجه به مهارتهاي گوناگون در فرايند پژوهش با آمريكا و انگلستان پرداختند. نتايج اين تحقيق نشان داد كه كتابهاي درسي علوم ابتدايي هر سه كشور پژوهشمحور هستند، ولي ميزان توجه آنها به مهارتهاي گوناگون پژوهشي متفاوت است.
طرح جابر و اهميت پژوهش
بيشترين فراواني مربوط به مقوله پژوهشي ( طرح جابر ) در هر سه كشور، به مهارت تحريك حس كنجكاوي دانشآموز و كمترين فراواني به مهارتهاي فرضيهسازي، آزمون فرضيه و انتقال دادهها و اطلاعات بود. نتايج پژوهش كاظمي (۱۳۹۲) نشان داد كه كتاب تفكر و پژوهش تأثيري در روحيه پژوهشگري دانشآموزان نداشته؛ اما فعاليتهاي اين كتاب از نظر معلمان موجب تقويت روحيه پژوهشگري و مهارتهاي تفكر شده بود. جاويدي (۱۳۹۲) در پژوهشي به بررسي تأثير كتاب تفكر و پژوهش پايه ششم بر ارتقاي گرايش به تفكر انتقادي و روحيه پژوهشگري و مهارت پژوهش دانشآموزان پرداخت.
نتايج تحقيق وي نشان داد كتاب تفكر و پژوهش ششم ابتدايي توانسته است گرايش به تفكر انتقادي و روحيه پژوهشگري و مهارت پژوهش دانشآموزان را ارتقا بخشد. شركت دانشآموزان در پژوهش سبب ميشود دانشآموزان توانايي انجام پژوهش را كسب كنند، محيطي براي بيان ايدهها و نظراتشان بيابند، مهارتهاي پژوهشيشان را ارتقا بخشند و مثل يك محقق فكر و رفتار كنند (داويس۱، ۲۰۱۱).
تأثير يادگيري مبتني بر پروژه ( طرح جابر )
كاكيسي و تركمن۲ (۲۰۱۳) نيز در پژوهشي به بررسي تأثير يادگيري مبتني بر پروژه بر پيشرفت و نگرش دانشآموزان در درس علوم پرداختند. اين تحقيق كه به شيوۀ نيمهآزمايشي انجام شده بود، نشان داد پيشرفت كودكان در درس علوم به طور شايان توجهي با فعاليتهاي مبتني بر پروژه بهبود يافته است، اما نگرش آنها نسبت به علم تغيير نكرده است. با توجه به اهميت تربيت دانشآموزاني پژوهنده و نياز جامعه پيچيدۀ امروز كه به اعضايي نياز دارد كه تجزيه و تحليل كنند و به موضوعات پاسخ دهند (كيوواس۳ و همكاران، ۲۰۰۵)، آموزش و پرورش امروز بر انتقال آموزش از معلممحوري به دانشآموز محوري تأكيد ميكند؛
زيرا از اين طريق همكاري با همسالان در طول حل مسئله درك يادگيري را افزايش ميدهد (لي۴، ۲۰۱۳). نتايج پژوهش داويس (۲۰۱۱) نيز نشان داد كه درگيري دانشآموزان در پروژه فرصتي براي همكاريهاي جديد بين دانشآموزان و معلمان بود و معلمان نيز از اينكه دانشآموزان با انجام پروژه روي چالشهايي كه خودشان به آن رسيده بودند كار ميكردند، خوشحال بودند.
يادگيري مبتني بر پژوهش ( طرح جابر )
سيمسك و كاباپينار۵ (۲۰۱۰) در پژوهش خود كه در نمونه ۲۰ نفري انجام شده بود، نشان دادند يادگيري مبتني بر پژوهش ( طرح جابر ) تأثير مثبتي بر درك مفهومي دانشآموزان و مهارتهاي فرايند علمي داشته است. بريكمن۶ و همكاران (۲۰۱۰) نيز در پژوهش خود كه به شيوۀ آزمايشي انجام دادند به اين نتيجه رسيدند كه آموزشهاي آزمايشگاهي پژوهشمحور سطح سواد علمي و مهارتهاي پژوهشي دانشآموزان را افزايش داده و اعتمادبهنفس آنها را براي انجام تواناييهاي علمي بالا برده است.
باليم۷ (۲۰۰۹) در پژوهش خود كه به روش آزمايشي روي ۵۷ نفر انجام شده بود نشان داد كه روش آموزش اكتشافي كه در آن دانشآموزان فعال هستند و معلم نقش يك هدايتگررا بازي ميكند، براي افزايش موفقيت و يادگيري مهارتهاي پرسشگري از روش تدريس سنتي موفقتر است. آتو۱ (۲۰۰۳) در پژوهش خود كه در ۱۷ دبيرستان استراليا دربارۀ كار با دانشآموزان روي پروژههايي كه روي زندگيشان اثر ميگذارد، انجام شد، نشان داد كه مشاركت در تحقيق باعث افزايش اعتماد به نفس آنها شده و مهارتهاي مفيدي در نوشتن و پژوهش كسب كردهاند و درك انتقادي آنها از فرايند تحقيق توسعهيافته است.
پژوهش چالشهايي در اجراي طرح جابر
بر اساس يافتههاي اين پژوهش چالشهايي در اجراي طرح جابر از ديدگاه معلمان وجود دارد. فرهنگ نظامهاي آموزشي همواره بهعنوان يكي از عوامل اثرگذار بر نحوۀ عملكرد عناصر آموزشي است. همانطور كه در اين پژوهش مشخص شد، در فرهنگ آموزشي ايران معلم نقش غالبي دارد. يافته اين پژوهش در زمينه غالببودن معلممحوري در آموزش، با پژوهش عطاران و همكاران همخواني دارد (سراجي، ۱۳۹۱). آنها نيز در پژوهش خود نشان دادند فرهنگ يادگيري در ايران، غالبا معلممحور است تا يادگيرندهمحور.
يكي از مقتضيات اجراييشدن طرح جابر تغيير از رويكرد معلممحوري به رويكرد تسهيلگري معلم در آموزش است. معلمان در جريان پژوهش همكار يادگيرندگان بهحساب ميآيند. اين امر ميتواند به فراهمآمدن تسهيلاتي براي ايجاد جامعه يادگيرندۀ علمي كمك كند (اسپرونكن- اسميت و والكر۱، ۲۰۱۰).
طرح جابر نيازمند تغيير رويكرد و فرهنگ
طرح جابر نيازمند تغيير رويكرد و فرهنگ غالب معلممحوري به سمت يادگيرندهمحوري است. معلم بهمثابه تسهيلگر در فرايند پژوهش تنها نقش راهنماي عمل را دارد و مسئوليت اصلي انجام طرح بر عهده دانشآموزان است. يكي ديگر از ويژگيهاي فرهنگ آموزشي مبتني بر يافتههاي اين پژوهش وابستگي دانشآموزان به معلم است. محبي امين (۱۳۹۴) در پژوهش خود نشان داد كه در فرهنگهاي با اجتناب از شك بالا مربي مقتدر است و فراگيران محيط ساختاربنديشده يادگيري را ترجيح ميدهند.
اهداف برنامه درسي نيز در نحوۀ اجراي طرحهاي پژوهشمحوري مانند جابر نقش دارد. تعدد اهداف و تأكيد بر حوزۀ دانشي و محفوظات يكي از آسيبهاي مطرحشده در پژوهش است. مدارس بايد توانايي تفكر منطقي و خلاق دانشآموزان را پرورش دهند.
دانشآموزان بايد بياموزند كه معمار آموزش و پرورش خود باشند. متأسفانه نظامهاي آموزشي با روشهاي سنتي و محدود خود، دانشآموزان را از لذت انديشيدن و كاوشگري و خلاقيت محروم ميكند و بهجاي پرورش انديشه و خلاقيت، مشتي از حقايق و مفاهيم علمي را در ذهن آنان ذخيره ميكنند؛ بنابراين، در اين شيوۀ معلم ميتواند ضمن ايجاد موقعيت مسئله، منابع لازم را در اختيار آنان قرار دهد و در ضمن براي كمك به شاگردان.
آگاهي لازم را درمورد نحوۀ اجراي طرح جابر
مبتدي و تسهيل فعاليتهاي آنان به بحث پيرامون موقعيت مسئلهدار بپردازد (شعباني، ۱۳۹۵). دانش معلم نيز در اجراييشدن صحيح طرح جابر مؤثر است. بر اساس يافتههاي پژوهش معلمان آمادگي و آگاهي لازم را درمورد نحوۀ اجراي طرح جابر ندارند. يافتههاي پژوهش عنايتي، ضامني و قرباني (۱۳۹۱) نيز در راستاي يافتههاي پژوهش حاضر است.
آنها نشان دادند كه معلمان در مقام دستاندركاران اصلي تعليم و تربيت نهتنها علاقهاي به پژوهش نشان نميدهند، بلكه اكثرآنان صرفا بر نقش آموزشي خود متمركزند و انگيزهاي براي انجامدادن پژوهش ندارند. وضعيت پژوهش در ميان معلمان با ضعف و نقصان همراه است و بايد پذيرفت كه علاقه معلمان به پژوهش با ركود مواجه شده است.
راهبردهاي يادگيري
در راهبردهاي يادگيري نيز غالببودن نمرهمحوري يكي از چالشهاي مطرحشده از ديدگاه معلمان است. در نظامهاي آموزشي كه يادگيري افراد در سطح دانش متوقف شود و توجهي به ساير سطوح صورت نگيرد به طور منطقي كسب نمرۀ و مدرك تنها مزيتي است كه از دورههاي آموزشي به دست ميآيد و براي افراد باقي ميماند (محمد امينزاده، ۱۳۹۴). بر اساس يكي ديگر از يافتههاي پژوهش حاضر، دانشآموزان مهارتهاي لازم پژوهشي را براي انجام طرح جابر ندارند.
روحيه كار گروهي در طرح جابر
بحريني بر
برچسب: ،
ادامه مطلب